Кралската принцеса Ан е членът на кралското семейство, отправил коментар за цвета на кожата на Арчи. Това информира "Дейли Стар", позовавайки се на вътрешна информация от двореца, поднесена на лейди Колин Кембъл. Според източника обаче изказването на лелята на принц Хари било извадено от контекста, а твърдението, че тя е изрязила опасения за цвета на кожата на неродения по това време наследник се дължи на недоразумение. 

Припомняме, че скандалът избухна, след като Меган Маркъл разказа пред Опра, че член на кралския двор е отправил расистки коментар в присъствието на съпруга ѝ. Самият Хари бе категоричен, че никога няма да сподели подробности около разговора, но обясни, че коментарът не е отправен нито от кралицата, нито от съпруга ѝ принц Филип. 

Лейди Колин Кембъл, която се омъжи и след това се разведе с лорд Колин Айвър Кембъл, най-младия син на единадесетия херцог на Аргайл, твърди, че източник от двореца й е разкрил самоличността на мистериозния питащ за цвета на кожата на Арчи.
Тя е автор на няколко книги за кралското семейство, включително една за Меган и Хари.

Лейди Си обаче уточнява, че източникът й от двореца и е казал, че притеснението на единствената дъщеря на кралица Елизабет е било свързано с американската култура на Меган, а не с цвета на кожата.

Позовавайки се на член на кралския кръг, Лейди С твърди: „Нямало е притеснения относно цвета на Меган. Принцеса Ан с основание се е притеснявала, че по време на брака могат да "възникнат огромни проблеми, не заради цвета на кожата на Меган, а заради нейната неспособност да оцени културните различия и да уважава институцията и семейството, свързано с брака ѝ." Разговорът се въртял около личността на Меган, а не около расата ѝ, споделя още тя във видео в YouTube.

Кембъл допълва, че Хари най-вероятно не е изтълкувал правилно коментарите на лейди Ан.

"Хари е отишъл при Меган и ѝ е споделил за разговора, а впоследствие съпругата му е изтълкувала чутото като проява на расизъм", обяснава още тя. Според нея двамата упорито "търсят нещо, за което да се обидят".