Хиляди се събраха на пореден протест в Италия, за да заяват недоволството си срещу мерките за борба с коронавируса. В края на февруари се навърши една година, откакто развлекателния сектор в страната бе затворен заради пандемията. Музиканти, актьори, танцьори и други изпълнители стоят без работа вече едва година.

В продължение на 12 месеца вече са затворени кина, театри, концертни зали и увеселителни паркове. Работниците смятат, че правителството не полага достатъчно усилия за безопасно повторно отваряне на обектите, в които работят, нито пък за адекватни компенсации. Според работещите в сектора липсва стратегия за отваряне на обектите, в съответствие с мерките за безопасност, предава Forbes.

Около 300 000 души работят в развлекателния секрор в Италия. Миналата седмица се проведе протест пред сградата на местното управление в Милано. Актьори и сценични работници започнаха да подготвят шоу, което не се проведе, в опит да демонстрират нагледно подготовката за всяко представление. Протестъри в Рим пък свиреха на различни инструменти и пяха, докато шестват около парламента. Демонстрации има в различни градове в Италия, като те продължават вече втора седмица. 

По-рано тази седмица се проведе и шествие на циркови работници. Те поискаха помощ от властите и разрешение да провеждат представленията си на открито.