Пловдивската легенда в каратето Валери Димитров се завърна в родния Пловдив, след като преди седмица спечели сребърен медал от Световното първенство по карате в Токио, Япония. 

Валери беше посрещнат от стотици, деца, треньори и трениращи в залата на клуба му АСКК "Тракия". На церемонията присъстваха и кандидатът за кмет на ГЕРБ Костадин Димитров, който е част от клуба и е вицепрезидент на федерацията по карате, както и Иванка Попова, която е най-добрата пловдивска каратистка. 

Валери Димитров вчера навърши 42 години, но въпреки това е абсолютна легенда в каратето. Освен среброто от Световното първенство той завоюва и своята 22-ра европейска титла. Той е още и три пъти световен шампион и многократен медалист от световно, европейско и силни международни турнири. 

Пловдивчанинът получи огромно признание и на самото Световно, когато цялата зала скандираше неговото име. 

Валери Димитров е "Спортист №1" на Пловдив за 2018 г. През миналата година беше удостоен със званието "Почетен гражданин на Пловдив" за големите му успехи. 

Валери кацна вчера в София, а днес беше посрещнат подобаващо в родния Пловдив. 

Голямо признание за пловдивичанина Валери Димитров! Залата в Япония скандира "Валери" на СветовнотоПловдивчанинът спечели сребро на Световното първенство по карате в Токио

Пловдивчанинът Валери Димитров със сребро от Световното по карате