Локомотив Пловдив гостува на съименниците си от Локомотив София в двубой от втория кръг в елита. Мачът е днес от 20:15ч. на стадиона на Царско село в София, където домакинстват столичните "железничари" докато техния стадион се сдобие с осветление.

Железничарското дерби не се състояло от 2015-а година, когато Локомотив София за последно беше в елита. Тимът беше изваден от А група и през този сезон се завърна.

В четвъртък Локомотив Пловдив отстрани чешкия Словашко в драматичен мач след дузпи и ще очаква следващия четвъртък в Пловдив датския Копенхаген в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. 

В първия кръг от новия сезон Локомотив Пловдив загуби домакинството си с 1:3 от Лудогорец, а Локомотив София загуби като гост на Берое с 0:1.

В групата на Локомотив Пловдив попадна най-новото попълнение на тима Венсан Марсел. 

В двата отбора няма контузени и наказани.

Съдия на двубоя ще е Станислав Тодоров.

Локомотив София: Александър Любенов, Марио Петков, Пламен Крачунов Йоргос Кацикас, Мики Орачев, Владимир Семерджиев, Селсо Рапозо, Красимир Милошев, Божидар Кацаров, Раел Лолала, Карим Бумиди.

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Бирсент Карагарен, Кристиан Гомис, Артур Крачун, Олексей Биков, Конър Руан, Петър Витанов, Парвиз, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев