Вицешампионът от миналия сезон Локомотив започва новия сезон с домакинство на шампиона Лудогорец. Мачът е днес от 21:00ч. на стадион "Локомотив".

През седмицата и двата отбора играха в евротурнирите. В четвъртък Локомотив стартира в Лигата на конференциите с успех над чешкия Словачко с 1:0 и ще влезе с гол предимство в реванша следващият четвъртък в Чехия. Лудогорец направи 0:0 срещу словенския Мура в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига, реваншът е в сряда в Разград.

За Локомотив се завръща Бирсент Карагарен, който беше наказан за двубоя със Словачко. 

През миналия сезон от петте срещи между двата отбора за първенство, Суперкупата и Купата Локомотив успя да победи Лудогорец три пъти в Пловдив и Разград за първенство и в Разград за Суперкупата. 

Съдия на срещата ще е Никола Попов.

Вероятни състави: 

Локомотив: Илко Пиргов, Бирсент Карагарен, Кристиан Гомис, Артур Крачун, Олексей Биков, Конър Руан, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев

Лудогорец: Кристиан Кахлина, Антон Недялков, Оливие Вердон, Игор Пластун, Джордан Икоко, Каули, Алекс Сантана, Клауде Гонсалвеш, Кирил Десподов, Доминик Янков, Пиерос Сотириу