„БСП има категорично решение за неподкрепа на правителство на ГЕРБ. Това е наше конгресно решение, което потвърдихме и на съботния ни пленум“, заяви организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов.

Той посочи, че социалистите са получили покана от ГЕРБ за разговори, като уточни, че ако тя ще е за съставяне на правителство, БСП няма как да се отзове. „Ако разговорът ще е за работата на Народното събрание, е нормално да имаме такъв диалог“, добави Гуцанов в ефира на БНР.

„Партиите, които се наричат „евроатлантически“ и чието управление не донесе нищо добро за страната ни, си имат нужното мнозинство. Няма как да подкрепим кандидат на ГЕРБ, който те най-вероятно ще издигнат“, подчерта той.

„Националният съвет на БСП призова Калоян Методиев с огромно мнозинство, без нито един глас „против“ и „въздържал се“, да се оттегли като народен представител. Неговата кандидатура не беше обсъдена от Националния съвет, той беше включен в момента на регистрация на листата в Избирателната комисия, което е едно доста сериозно нарушение. Ако Методиев не се оттгели, той няма да бъде част от Парламентарната група на „БСП за България“, коментира още Гуцанов.