Алея за пешеходци край Гребната база е пълна с изсъхнали дървета, които застрашават здравето на десетки минувачи. Става въпрос за отсечката между хотел „Лендмарк” и ул. “Парк Отдих и Култура” в Смирненски, където според жител в района въпросната растителност е изсъхнала, а някои от дърветата вече са и паднали.

Съвсем наскоро огромно дърво се е стоварило върху тротоара, като за щастие в този момент по алеята е нямало пешеходци.

Мъжът сподели, че голяма част от клоните и дърветата са “мъртви” още в началото на месец юли.

„Алеята е около 50 метра и е пълно с огромни дървета, които са сухи. Не само са сухи, но са и проядени от дървеници и кълвачи. Трябва спешно да се вземат мерки, за да не се стигне до някой фатален инцидент”, сподели пловдивчанинът тогава, като медията ни предаде сигнала до ОП “Градини и паркове”.

От предприятието заявиха, че екипи периодично прочистват и Гребната база от паднали, болни и изсъхнали дървета и клони, като добавиха, че са правени огледи за фитосанитарното състояние на растителността.

Резултатите са били представени пред районните кметства, които да издадат конкретни заповеди за необходимите санитарни резитби.

От Община Пловдив заявиха обаче, че все още от общинското предприятие “Градини и паркове” изчакват издаването на заповед от кметството на район “Западен”, която да позволи премахването на опасната растителност.

Гражданите апелират към районното кметство въпросната заповед да бъде издадена възможно най-бързо, преди да се стигне до фатален инцидент.