Окончателно стартира ремонта на пистата в лекоатлетическата зала на СКЛА Локомотив Пловдив на Лаута. Поради тази причина от клуба съобщиха, че от понеделник до 23 септември залата ще бъде затворена, а възпитаниците на клуба ще трябва да извършват тренировките си на друго място.  Залата се сдоби с нова писта след кандидатстване по проект на Министерство на младежта и спорта за извършване на надграждащ ремонт. Ремонтните действия ще се изразяват в полагане на специализирана настилка на пистата, която се отдадена под наем от Общината в срок от 10 години .

Проектът е за 50% финансиране по програмата, а останалата част  за проекта следва да бъдат осигурени като съфинансиране от страна на Общината.  В тази връзка ръководството на спортния клуб регистрира писмо до Община Пловдив за предоставяне на нужното за проектното предложение, което ще в размер на 98 хиляди лева с ДДС, предвид, че спортната организация не може  да го осигури.

В писмото на СКЛА „Локомотив Пловдив” бе упоменато, че финансирането е необходимо за надграждане на лекоатлетическата писта, с цел подобряване на тренировъчния процес и с достигане на последните стандарти съгласно изискванията на Световната атлетика, за да може подготовката на атлетите да се повиши.

На една от общинските сесии през 2023 година местният парламент гласува предложението на зам.-кмета по спорт Николай Бухалов. Предложението бе прието с 47 гласа „за”, 0 „против” и 1 „въздържал се”.  По-късно през новата година, именно в тази връзка бившият министър на спорта Димитър Илиев беше на посещение в лекоатлетическия клуб на Локомотив.

Лекоатлетическата зала на Локомотив подновява пистата си с 200 хил. лева през Министерството на спортаКлубът е кандидатствал за финансиране за извършване на надграждащ ремонт

Припомняме, че въпреки забавянето в изграждането, СКЛА  Локомотив скоро откри и корпуса към залата със съблекални, бани, тоалетни, административни стаи. През 2018 година клубът се похвали с изцяло подновена зала за тренировки. Ремонтът се случваше поетапно. Първият се случи година по-рано, като беше изградена нова изолация и поставена нова дограма, ново осветление, ремонт на покрива и други.

След това СКЛА Локомотив се сдоби с чисто нова тартанова писта и трап за хоризонтални скокове стандартизирани по изискванията на IAAF, което позволява провеждането на официални състезания. В завършващият етап залата се сдоби и с отопление, което да позволява провеждането на нормална тренировъчна дейност дори и в студените месеци. 

Министърът на спорта: СКЛА Локомотив ще има обновена писта, всичко вече е задействаноДимитър Илиев беше на посещение в лекоатлетическия клуб

След дълго чакане: Нова фирма поема изграждането на корпуса към лекоатлетическата зала на ЛаутаИма отправена оферта за 170 498,61 лева

Откриха новата лекоатлетическа зала на ЛокомотивНа церемонията присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметът на "Тракия" Георги Гатев