Затварят ключова улица в Кючука заради ремонтни дейности по проекта за Южния обходен колектор. Става въпрос за ул. „Стефан Стамболов“, по която движението ще бъде преустановено, след като фирма „Парсек билд“ приключи полагането на настилка по ул. „Петър Стоев“ в участъка от ул. „Димитър Талев“ до ул. „Одеса“. Очаква се асфалт на мястото да има до 15 ноември, но шефът на фирмата изпълнител Бончо Бонев каза за TrafficNews, че най-вероятно пълното затваряне на улицата ще е декември месец.

Възможно е обаче от Общината да го отложат за след празниците, за да не затапят изцяло преминаването на коли в района. Предстои да бъде взето решение, но по всяка вероятност улицата ще е затворена за неопределен период.

Повече от година продължава ремонтът по ул. „Петър Стоев“, чиято реконструкция създава изключително много неудобства за хората. Съседи твърдят, че заради миризми на отпадни води, семейство се е преместило да живее другаде, а друго продава апартамент на локацията. Хората едва чакат проточилият се ремонт да прилючи, но това така и не се случва все още.

Участъкът на „Петър Стоев“ от ул. „Одеса“ до ул. „Стефан Стамболов“ в момента е разкопан, като по него работници все още няма. Както съобщихме със започването на дейности по него, предстои затваряне на цялата ул. „Стефан Стамболов“. Следва да се направи и шахта на улицата.

В проекта за Южния обходен колектор попада и ул. „Царевец“, където ремонтните дейности не спират. Цялата улица в момента е разкопана и движението е изцяло преустановено до кръстовището на Хирургиите, като се очаква там да има пълно затваряне на бул. „Пещерско шосе“ с ул. „Царевец“. Това обаче към момента се отлага, за да не се блокира булеварда. Има два варианта, за да не бъде тотално прекъснато движението – единият е през бул. „Шести Септември“, а другият вариант е да се минава през бившата мебелна къща „Дизма“. Предстои да бъде взето решение.

Пловдивчани негодуват, че ремонтът на ул. „Петър Стоев" е спрял, строителят: Няма такова нещо ВИДЕОДо декември месец канализацията по цялата улица ще е готова, увери Бончо Бонев