Още един от големите пътни ремонти, стартирали в миналия мандат, е пред завършване. Строителите от „Парсек груп”  са започнали да асфалтират новата пътна връзка между ул. „Владая” и „Марица – Юг”, която е част от поръчката за реконструкцията на първата улица.

Очакванията са, че до края на месец август всички дейности ще бъдат приключени. Ремонтът на улицата бе отлаган няколко пъти заради проблеми, които  излизаха по време на процедурите, включително и препроектиране.

Сумата по поръчката е 2,7 млн. лева, като от тях 1 млн. лева бяха отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лева и разкриването на 500 работни места. С анекса средствата нараснаха до  3,1 млн. лева без ДДС, като е възможно да има нова индексация.

В дейностите са заложени още велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.