Два ресторанта от известна верига под тепетата влязоха в „черните списъци" на НАП след акция под тепетата. Данъчни отново се впуснаха в проверки, като през последната седмица редица дружества са хванати в издънка. Сред новите клиенти на НАП са фото ателие, магазини, пицария и заведения за бързи закуски.

След проверка на служителите на приходната агенция, два ресторанта в центъра на Пловдив изгоряха с актове. Заведенията са част от известната верига Даяна и се намират един до друг на улица „Дондуков”. Кръчмите, макар и да не работят заради противоепидемичните марки свързани с COVID-19 са добре познати на пловдивчани. От дни дружеството, стопанисващо заведенията, е вписано в списъците на НАП със санкционирани търговски обекти.

Фото ателие също влезе в „черните” списъци. То се намира на улица „Лейди Стандфорд”. Направена е проверка, която е завършила с предписание за наказателно постановление. До месец дружеството ще получи и санкцията, в което ще бъде описана и санкцията.

Припомняме, че съгласно нова разпоредба на НАП, след преговори с представители на бизнеса, най-тежката санкция „запечатване”, няма да бъде прилагана веднага след констатиране на нарушението.

Сред новите клиенти на приходната агенция са две заведения за бързо хранене – на улица „Филип Тотю” и на Рогошко шосе.

Пицария бе „ударена” в Асеновград. Култовото заведение се намира на улица „Панарет”.

С актове се сдоби още магазин за хранителни стоки на улица „Стадион”.