Т-Маркетът, намиращ се в квартал Изгрев, в чиято витрина за готова храна бe откритa хлебаркa не е бил запечатван изцяло. От проверка на медията ни става ясно, че обектът към този момент функционира безпроблемно и има само една затворена витрина, на която се прави профилактика. Част от готовата храна обаче преместена в друга такава.

Припомняме, че БАБХ се самосезира във връзка с публикацията в TrafficNews за наличие на хлебарка в една от често използваемите витрини на големия супермаркет. Инспектори бяха посетили обекта, а след това бе намерена жива хлебарка около готивите готвени храни, както и умрели в базата, където се приготвят кулинарните изделия. 

Така бе извършено е основно почистване и дезинфекция както на супермаркета, така и на обекта за производство на кулинарни изделия на фирмата. Управителите на магазина и на производствения обект бяха изготвили протоколи за наличие на частични ремонтни дейности. Бяха предприети и мерки за смяна на фирмата, която извършва дезинсекция и дератизация.

След публикация на TrafficNews за хлебарка в магазин в Пловдив: БАБХ временно затвори два обектаЖиви и мъртви насекоми са открити от проверяващите инспектори

TrafficNews отново потърси пресцентъра на БАБХ, защото в прессъобщението, което бе изпратено до медиите, не става ясно дали след костатираното нарушение обектът е спирал работната си дейност изцяло. Така от там отговориха, че магазинът не е бил запечатван, а след проверките на контролния орган миналата седмица, е била затворена само топлата точка и обектът на фирмата, където се приготвят храните. В петък служителите Българска агенция по безопасност на храните отново са извършили преглед в маркета, за да стане ясно дали предприетите действия от страна на Т-Маркет са дали резултат, за да може отново да се приготвя готова храна в обекта. Резултатите от тази проверка все още не са обявени от БАБХ.

Очаквайте подробности!

Хлебарка налази топлата витрина на Т-Маркет в Изгрев. Супермаркетът: Има проблем с инсталациятаКлиент е документирал абсурдната гледка

 Видео: