Общинският съветник Яна Димитрова от групата на „Браво, Пловдив” е била „заскобена” от екипи на ОП „Паркиране и репатриране”. Това се е случило по време на сесията на Общинския съвет, докато през това време тя е паркирана на „Синя зона”.

Самата тя написа в профила си във Фейсбук, че е забравила да пусне последния есемес за престой, а санкцията от общинското предприятие е била мигновена – получила е скоба.  Новият директор на ОП „Паркиране и репатриране” Нъшан Деркалестаниан бе кандидат за общински съветник именно от групата на „Браво, Пловдив”.  

„Днес общинската сесия продължи дълго и за съжаление забравих да изпратя последния SMS, с който да удължа паркирането си в синя зона. Резултатът е на лице! Адмирации за бързата и адекватна работа на Общинско предприятие "Паркиране и репатриране", както и за стриктното и безкомпромисно изпълнение на служебните им задължения! Правилата са за всички и когато биват нарушени, всеки трябва да понесе последствията си

P.S. При толкова усмихнат и адекватен колектив, нямаше как да не си платя глобата с удоволствие!”

По време на сесии на Общинския съвет често съветниците спират в нарушение в улиците около заседателната зала заради малкия паркинг.  Почти никога обаче те не биват глобявани, а днешната санкция е една от редките изключения.