Кметът Здравко Димитров ще издаде заповед за обявяването на конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. По закон процедурата предстои да бъде съгласувана с Министерство на културата.

Това е първият конкурс за избор на директор на ОИ „Старинен Пловдив“ от 2006 г. насам, когато за директор на института беше избрана Весела Илиева. Без конкурс след това този пост са заемали  Теодора Стойкова, Амелия Гешева, Милко Кафтански и Йордан Илиев.

„Има обществен натиск, какъвто не се забелязва през последните 15 години, през които директорите са били назначавани без конкурс. Не пренебрегвам подобна позиция и затова ще обявя конкурс за длъжността. Не се притеснявам да извървим процедурата и се надявам това да даде спокойствие на директора на общинския институт да изпълнява работните си ангажименти", заяви кметът Здравко Димитров. Той допълни, че Богомил Грозев ще продължи да изпълнява длъжността "директор на ОИ "Старинен Пловдив" до приключване на конкурса и излъчването на победител.

Припомняме, че повече от година общински съветници и общественици настояваха за провеждането на конкурс за длъжността.  Последният скандал гръмна, след като Богомил Грозев назначи Григор Чолаков за уредник на „Старинен Пловдив”.

Здравко Димитров поиска Григор Чолаков да бъде освободен като уредник на Античния театърСамият той изяви желание да напусне поста си, коментира Богомил Грозев