Трети април ще зарадва пловдивчани със слънце. Въпреки това през деня ще преобладава променлива облачност, а температурите ще варира от 9° до 19° . В късният следобед и вечерта се очакват леки превалявания и понижаване на градусите.  

През нощта облачността ще се разкъса и намалее, на места в Северна България - до предимно ясно време. В южните райони от страната все още ще превалява слабо. До полунощ в Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър, който след полунощ ще отслабне и ще започне да се ориентира от север-североизток.  

Минималните температури ще са между 4° и 9°. Утре облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд. Главно в южните райони ще има и гръмотевична дейност. 

След обяд, с преминаването на циклонален вихър през България, вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. След временно спиране, вечерта и през нощта срещу неделя валежите ще се активизират. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат, съобщават от НИМХ.