Ромска сватба огласява „Централен“, сигнализира читател на TrafficNews.  За място на провеждане на празника младоженците са избрали новооткритият паркинг в карето между бул. „Шести септември“,  бул. „Източен“ и ул. „Райно Попович“.

От изпратените кадри се вижда колко старателно е украсено мястото – с различни видове лампи, бели празнични столове и дори червен килим. Купонът в района в момента е в разгара си – всички жени са на дансинга, а роклите им – коя от коя по-бляскави.

Вероятно младоженците неслучайно са избрали новия паркинг – да „символизира“ и тяхното ново начало. Мястото е широко, устроено за 139 автомобила или в случая ….. 139 гости.

Роми вдигнаха сватба на новооткрит паркинг в „Централен", кой ще почисти после? ВИДЕО from TrafficBul on Vimeo.

Независимо от веселбата, която оглушава района, организирането на частни мероприятия на такова място, е забранено, а пускането на силна музика нарушава обществения ред. Сватбарите подлежат на санкция. Друг е въпросът дали на следващия ден мястото няма да прилича на кочина. 

Историята на терена също е интересна – първоначално е бил превърнат в сметище и е благоустроен след 25 жалби на граждани, постъпили от 2018 г. до 2023 г. в деловодството на район „Централен“ – Община Пловдив. При почистването са изнесени 8000 тона битови и строителни отпадъци.

Откриха нов паркинг със 139 места в центъра на Пловдив