Само дни след проливните валежи, които наводниха Пловдив и региона, магистрала "Тракия" отново е атакувана от обилен дъжд. 

Към момента над аутобана се изливат огромни количества вода. Видимостта е много лоша, а масово шофьори отбиват или намалят до критичния минимум. 

Всички участници в движението трябват да бъдат особено бдителни, а при възможност да отменят пътуването си. 

Заради пороя към момента шосето е залято обилно с вода, която не може да се оттече, което прави опасността от аквапланинг голяма. 

Припомняме, че жълт код за обилни валежи и гръмотевици е в сила за Пловдив още 11 области, включително Пазарджик и София. Очакваните сумарни количества за денонощието ще са между 15 и 35 л/кв.м, на отделни места в планинската част на областта и повече. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

Облачността в Пловдив и над региона ще се увеличава. В следобедните часове в централните райони на Родопите, Тракийската низина и Средна гора ще има валежи от дъжд, на места интензивни, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. В югоизточните райони времето ще бъде слънчево с променлива облачност. Максималните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса.