Пореден случай на спасен лебед, разхождащ се изплашено из трафика в Пловдив.

След историята с щастливия край, с която ви запознахме вчера, относно спасения лебед, блуждаещ между моста на Университета по хранителни технологии и отбивката за ул. Янко Сакъзов, получихме нов сигнал за същото добро дело.

Пловдивчани спасиха бедстващ лебед, баща на две малкиПтицата излязла от водата и се разхождала на острова до моста на Университета по хранителни технологии

Оказа се, че героят, спасил птицата, се казва Калин Милушев. Ден по-рано мъжът отново е станал свидетел как същият лебед излиза от коритото на реката, заедно с едно от малките си. Двете птици тръгват объркани към трафика пред университета, което, разбира се, е представлявало риск за красивите създания.

Мъжът е успял да спаси големия лебед, но за жалост не е могъл да намери и върне обратно малкия лебед, който най-вероятно е избягал.

"В реката предишния ден имаше 3 големи лебеда и три малки.  Спасихме големия лебед от колите, но малкия го няма. Надявам се да има организации които да защитават животните и птиците", посочи нашата читателка Наталия Георгиева.