Необичайна история със щастлив край се разигра преди минути край река Марица.

Красив лебед излязъл от водата и, объркан, се разхождал на острова между моста на Университета по хранителни технологии и отбивката за ул. Янко Сакъзов.

Голямата бяла птица не останала незабелязана от минувачи и шофьори, които се притеснили, че някой автомобил може да я блъсне. За да я предпазят, няколко човека се събрали около нея.

Млада жена пък се обадила за помощ на тел. 112.

„Звъняхме многократно и безуспешно в Зелени Балкани - Пловдив. Звъннахме в Зелени Балкани - Стара Загора, и ни насочиха към РИОСВ, където казаха, че вече имат информация за този сигнал (вероятно от 112). Малко по-късно се обади една госпожа от РИОСВ да ме попита какво очакваме от тях. Обясних, че очакваме реакция от тяхна страна, че няколко човека пазим лебеда от колите. Лебедът направи неуспешен опит за излети и се удари в разделителната ограда. Госпожата със същия като моя (не много благ) тон ми каза да не го пазим, те не са бърза помощ и сега започват да сформират екип, кола и т.н.”, разказа пред TrafficNews Адриана Ичева.

В този момент обаче спрял шофьор, който споделил, че би могъл да помогне. Без много усилия успял да хване голямата птица и да я пусне в реката, където майката лебед и две малки лебедчета чакали объркания татко. 

„С благодарност към добрите хора! Всички ние не знаехме какво да правим, но поне го пазехме! Най-голяма благодарност на господина, който спаси лебеда! Извиняваме се на РИОСВ, че им смутихме сутрешното кафе, както се радваме, че не бе създадена допълнителна работа на ОП “Чистота”, допълва жената.