Само заради една снимка, обвиниха в педофилия пловдивчанин с гражданска позиция . Управителят на търговски обект, намиращ се на бул. „6-ти септември” 252 разказа за скандалната ситуация пред TrafficNews. Той отбеляза и казус със замърсяване, около две частни учебни заведения в града и обекта му. По думите на мъжа, от години се сблъсква с един проблем и това е  поддръжката на чистотата около шоурума и в околността. В сигнала се посочва, че всекидневно се забелязват шоколадови изделия, фасове и други боклуци, изхвърляни на земята от десетки ученици. Отделно от това, забраната за пушене в училищния двор, принуждава непълнолетните да се вихрят 10 метра от  учебното заведение и да разхвърлят фасовете по земята, коментира още мъжа.

Той е изпратил снимки, на които се вижда мизерията, създадена от учениците. „Не е нормално, движейки се по тротоара, смучейки цигара, да я изхвърлиш пред вратата на търговския ни обект, на улицата или да я забучиш в някоя тухла”, каза мъжът.

Действията на възпитаниците на ЧЕГ „Стоян Сариев“ и ЧОУ „Бъдеще“ доста възмущават управителя и той решава да заснеме разхвърляните боклуци около учебните заведения. Със събраните материали той се е обърнал към ръководствата на училищата. На единия кадър обаче, мъжът е заснел и група момичета, които пушат цигари. По думите на мъжа, той отправил имейл с няколко снимки, онагледяващи картината, но в тях попаднал и кадър, където са хванати групата ученички, едната завързваща обувката си.

Отговорът на училищата бил следният. „Проведен е разговор с учениците от ЧЕГ „Стоян Сариев“ и ЧОУ „Бъдеще“ за казуса по замърсяване на обекта Ви! Не смятам, че е редно да се снимат деца, някои от които в доста неподходяща поза! Считам, че е добре за всички да поддържаме чистота в района, но не мисля, че единствено и само ние изхвърляме боклуци на посочената от Вас територия!”

След този имейл и не след дълго, по думите на мъжа, в офиса пристигнали групата ученички, припознали се на снимките в имейла. Той им бил представен от директора на училището.

Същите потърсиха мен и с арогантно поведение поискаха среща, поради разпространение в онлайн пространството на неправомерно направени, без разрешението им снимки. Едно от момичетата е потърси личния ми телефон, който не й бил предоставен, впоследствие отправи заплахи за правна разправа с баща й, който е бил адвокат. След връщане в офиса и разказ от служителите ми за гореописаното, пожелах среща с директорката и секретарката. Такава се осъществи”, заяви собственика.

Мъжът разказа, че в срещата са се опитали да изкарат проявата му педофилска, която цели разпространение на снимки на децата в онлайн пространството в предизвикателна поза. Мъжът е категоричен, че е снимал мизерията, която се образува именно заради действията на възпитаниците. Той е бил обиден, защото не това е целял да се случи.

Последва посещение от страна на бащата на момичето от снимката, посрещнах го, опитах да обясня фокуса на казуса, прочетох изпратения имейл, чиято тема е хигиена. Той с афект изрази мнение, че не го интересува и, че съм снимал дъщеря му без съгласие, че не знае какъв съм, къде ще разпространя тези снимки, къде са качени и какви намерения имам. Заяви ми, че ще сезира Агенция за защита на детето, и едва ли не бях индиректно обвинен в създаване и разпространение на педофилско съдържание”, коментира възмутено мъжа.

По думите на гражданина, той никога не е целял това и не е мислил, че 4 снимки ще имат този отзвук. Той отвърнал на думите казани от адвоката. "Заявих му , че от моя страна може да се твърди например, че паркирайки спортния си автомобил и бидейки достатъчно симпатичен, момичетата са проявили интерес към мен, а виждайки, че снимам, са проявили закачливо поведение."Именно тогава бащата избухнал. „Последва яростна заплаха, че това чакал да чуе, че ме е записал и сега ще си понеса последствията”, разказа сигнализиращия.

Историята изключително много засегнала и унизила мъжа. „Как от една молба за добра взаимна хигиена, станах педофил, който дебне момиченца и разпространява снимките им”? Така завърши в сигнала към нас, въпросният собственик на магазин за паркет, той желае да запази чисто името си и да се пазят още по-чисти площите около обекта му.