Медиците, които са на първа линия в Пловдив настояват за по-високи заплати. Служителите от ЦСМП се обърнаха с протестно писмо към министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и председателят на Медицинска федерация "Подкрепа" Соня Върбанова, както и до директора на ЦСМП - Пловдив.

Работещите в Центъра за спешна медицинска помощ настояват да се актуализират заплатите на работещите в системата адекватно, съобразено с квалификация и заемана длъжност, както и с нарасналата инфлация през последната година. Към този момент има събрани 159 подписа, като в писмото са посочени исканията на работещите там.

Подчертават, че повече от 2 години заплатите в системата на ЦСМП не са повишавани, въпреки все по-завишените очаквания към специалистите, работещи в нея. Уточняват още, че работещите на терен полагат високоспециализиран, висококвалифициран труд в условия застрашаващи живота и здравето им.

„Уважаеми Дами и Господа,

Очакваме от Вас, да се ангажирате и в кратки срокове да предприемете действия, с които да коригирате сериозните пропуски в заплащането на работещите в ЦСМП.

С тези си действия Вие ще запазите на работните им места, служителите, които са част от националната сигурност на страната.

Не провокирайте недоволство сред редиците ни, ако искате българския гражданин, независимо дали е осигурен или неосигурен, независимо дали е представител на правителството или е социално слаб от малцинствена група, гостите на страната ни, да има кой да им се притече на помощ, да окаже медицинска помощ в условия на спешност!

При бездействие от Ваша страна, ще обсъдим по-нататъшните ни действия!

Надяваме се добронамерено да отговорите на нашите справедливи искания и очаквания”, завършват от спешния център.