Ключово е залавянето на Рангел Бизюрев, за да стана ясно дали обвинението на двамата близнаци ще търпи промяна. Това каза майката на убития Митко Малинов минути, след като излезе от разговор в прокуратурата. След като жената бе приета в сградата, тя е провела среща с Окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христева и нейните заместници. Те са заявили, че съдебномедицинската експертиза ще бъде готова след няколко дни, а по случая се работи денонощно.

Казаха, че до няколко дни експертизата ще бъде готова. Работи се по случая и всеки един момент обвинението спрямо близнаците може да бъде променено. Все още се събират доказателства, но трябва и Рангел да бъде докаран в България, за да каже това, което има от негова страна. В момента обвиненията са сложени на база доказателствата, които са събрано до момента. Заявиха, че работят денонощно по случая и че излизали и нови доказателства," разказа майката.

Жената все пак допълни, че остава неудовлетворена от разговора, след като още Рангел не е върнат в България.

Припомняме, че шествието започна в 12:30 пред Съдебната палата, където скандираха "Без милост" , "до живот", "справедливост" и "смърт". След това близките на убития Митко и жители на Цалапица се отправиха към сградата на прокуратурата, а там напрежението ескалира, докато майката на убития Димитър не бе допусната до разговор.

В 18:00 часа се очаква среща в читалището на село Цалапица. Представители на ръководния състав на ОДМВР-Пловдив да проведат разговор с кмета и жителите на населеното място. Срещата е организирана по инициатива на дирекцията.

Целта е запознаване с конкретните проблеми в региона,  обсъждане с местната общественост на съответни съвместни мерки за тяхното решаване, както и възможности за ефективно обезпечаване на обществения ред и сигурност. На срещата ще присъстват комисар Радослав Начев, който към момента ръководи  областната дирекция, заместник-директорът комисар Сълко Литов и началниците на отдели „Криминална полиция”, „Охранителна полиция” и „Разследване”.

 

Близките на убития Митко пред съда: Искаме арести на полицаите, разпънали чадър над близнацитеТова е второто шествие пред Съдебната палата, което ще продължи и пред прокуратурата

Протестиращите щурмуваха прокуратурата, все пак приеха майката на Митко след 30 минути скандиранияПолиция е обградила входа на сградата