Членовете на секционна избирателна комисия напуснаха палата №3 на панаира, зарязвайки протоколите и чувалите с бюлетините. Полицията е уведомена и ги издирва, това съобщи председателят на 16 РИК Илиян Иванов. 

Ситуацията в палатите, където комисиите изчакват ред, за да предадат протоколите и бюлетините, е кошмарна. Отчитането на протоколите става изключително бавно, а през нощта след токов удар токът е спрял и процедурата се е забавила допълнително с още 5-6 часа. 

" Оставиха ни на студено, без подсигурени храна и вода. Това е гавра с нас. От 3 часа в събота сме на крак. Вече не знам къде сме от умора" , негодуват членовете на СИК. Това е и причината една от комисиите да дезертира. 

Противоепидемичните мерки почти не се спазват, дистанцията между хората е минимална, мнозина носят маските под носовете си. 

Хората са толкова изтощени, че голяма част от тях спят по столовете в палатата. 

Още по-големият проблем е , че огромен брой от протоколите, които се предават, са сгрешени, коментира Иванов. В София обявиха, че близо 94% от протоколите са объркани, и има вероятност и тук да стигнем същия процент. 

Илиян Иванов не изключва варианта да се наложи повторно преброяване на бюлетините, но коментира , че още е рано да се каже дали ще се стигне до там. 

В момента в 17 РИК - Пловдив - област са обработени от 410 от  541 секции, а в 16 РИК - Пловдив - град - 300 от 459.