Кондукторка обижда и нанася удари по момиче в градския транспорт в Пловдив. Това твърди пловдивчанка, която сигнализира до медията ни, че действието се е развило в автобус по линия №1 около 21:30 вчера вечерта.

16-годишното момиче, което е било в компанията на други две 15-годишни момичета разказа, че са се качили в автобуса с чаша спрайт в ръка, като кондукторката е отправила предупреждение да изхвърлят напитките, но момичето започнало да я снима. Това провокирало и агресивното поведение на кондукторката. Разказа, че в автобуса не е имало указание, което забранява консумирането на напитки и затова са си позволили да се качат с чаши в ръка.

„Тази жена показва неприлично държание като, средни пръсти, обиди от сорта на „алкохоличко” на малолетни момичета, които са се качили в автобуса със затворена бутилка спрайт със степче. След всичко това уважаемата г-жа удари в телефона, при което клипа спря. Следват многократни заплахи от сорта „ще те пребия, ще ти счупя телефона” и че се извикват органите на реда”, разказа тя.

Добавя, че след като е нанесла удари, е казала на момичето, че ако не слезе от автобуса ще я пребие.

„Това не е нормално поведение към хората, а за жалост е масова практика неучтивото отношение”, заяви тя.

Медията ни предаде сигнала до Костадин Тотков от „Автобусни превози”, който извърши проверка. Добави, че винаги в подобни ситуации истината е някъде в средата и не може да се обвинява само едната страна. Изясни, че консумирането на храна, напитки и цигари в автобуса са категорично забранени.

Разказа, че във въпросната вечер непълнолетните момичета са се качили на автобуса с бутилка бира в ръка и в неадекватно според кондукторката състояние. 

"Това може да бъде потвърдено и от полицията, тъй като кондукторката е сигнализирала до органите на реда, че момичетата са в неадекватно състояние и те са дошли на място. От бутилката са изсипали алкохол, като след това са се обадили на родителите на момичетата да дойдат и да ги приберат", заяви той. Разказа, че кондукторката съжалява за поведението си, но момичетата са се държали непристойно и я предизвикали.