Два основни ремонта се очаква да приключат до края на годината, заяви кметът Костадин Димитров. Той каза, че е обещал в стъпването в длъжност да дава детайлна информация за всеки един уличен ремонт, както и точни и ясни срокове за завършването им. Първите обекти, които той е посетил са в район „Северен”, като се очаква разкопаната част  Голямоконарско шосе и целият бул. “Дунав” да бъдат завършени до края на годината.

„Строителните фирми са поели ангажимент към мен, аз от своя страна го поемам към пловдивчани, както бях заявил. Строителите на бул. „Дунав” ми дадоха по-кратък срок за асфалтирането, но аз давам реверанс, че ще бъде готов до края на годината. Вчера с районните кметове на „Западен” и „Южен” бяхме и на Модър-Царевец, там имаме ангажимент, че до 10 дни фирмата по ВиК проекта ще бъде готова, а след това до 3 месеца ще бъде завършен и самият пробив”, заяви Костадин Димитров.

Така се очаква през февруари движението по новата пътна връзка между „Южен” и „Западен” да бъде завършена. Другата седмица Димитров ще даде и детайлна информация за останалите ремонти, както и за най-мащабният проект около пробива на Централна гара.  Там се очаква до края на месеца да бъде пуснато движението по бул. „Христо Ботев”, а след това и към улиците „Иван Вазов” и „Руски”.