Лятната ваканция със сигурност е най-вълнуващият момент  за  учениците през годината.  За родителите обаче тогава идва предизвикателството да съчетаят работните си ангажименти с грижата за малчуганите. Любимият период за децата се оказва доста сложен за настойниците им, особено, когато нямат допълнителна помощ от бабите.  Все пак дългата лятна ваканция не е само почивка, игри или безцелно бездействие. Важното е да съумеете да изберете най-подходящото за него занимание, за да може да не забрави това, което научил в училище през годината. Възможностите за приятна и образователна лятна ваканция нараства, а родителите могат да изберат различен вид  интересни занимания за хлапетата си,  когато ангажиментите от работа ги притискат.

Проверка на TrafficNews сочи, че летните занимални с образователен и спортен характер са едно от най-предпочитаните алтернативи за заетите семейства в Пловдив, а и не само. Основатели на такива центрова, коментират, че местата  за записване са изключително ограничени, като в някои от тях вече от преди 2 месеца няма свободни места, защото всички родители се доверяват на такъв вид лято за децата си.

Там те съчетават забавните игри с образование, езици и спорт. Отделно от това едно такова различно лято, прекарано с  куп нови срещи, носи на малчуганите, както запознанства и развитие на комуникацията, така и всекидневно  затвърждаване на учебния процес.  В Пловдив например има доста различни места, където децата могат да се забавляват,  докато вие сте на работа.

Разбира се удобството няма да ви излезе съвсем евтино. Ако детето ви обича спорта и иска да прекара лятото в спортна академия това ще ви коства от порядъка на 500 до 650 лева с храната за деня, която включва закуска, обяд и следобдна закуска. Разбира се може да заплатите пакет и без добавен храноден. Това би ви намалило цената с повече от 150 лева.  В този тип занимални децата имат ден, в който посещават басейн, но цената за него не влиза в общия пакет за месец.

Подобни са сумите и в смесените занимални където се изучава  езици и спорт. Там ежедневното занимание по английски език, литература, спорт и художествени занимание ще ви струват близо 600 лева за месец.

В част от местата може да заплатите само за ден или за седмица, ако имате други варианти за останалата част от месеца. За един ден занимания цените варират от 20 до 30 лева, като храната се заплаща отделно и не коства на джоба ви повече от 8 лева.

Забавленията  за малчуганите стартират от юни месец, а родителите могат да се възползват от занималнята до септември. Денят през посещението започва от 8:30, за да е удобно на всеки и завършва около най-базовия час-18:00, в който родителите приключват работа.

Родители коментират пред  TrafficNews, че чакат лятната ваканция без притеснение, защото алтернативите в град Пловдив са разнообразни. Те съветват всеки, който има деца да се опита да ги откъсне от мобилните устройства и да избере най-доброто място за занимания през почивните дни.

 „Това е доста удобна алтернатива. Със сигурност тази година дъщеря ми ще посети такова място. Удобство е за мен защото иначе през лятната ваканция трябва да я водя в офиса ми и цял ден да стои на телефона, докато на едно такова място ще й е забавно, ще комуникира и ще се занимава с езици и литература”