Улица "Марагидик" ще бъде почистена от строителните отпадъци, в които е затънала в момента. Това потвърдиха от "Пътища" АД пред Traffinews.bg. Съгласно сключения с общината договор, ангажиментът по почистване на обектите е наш и ще бъде спазен, допълниха от фирмата. От там придвиждат окончателното завършване и почистване на улиците до няколко дни. 

Припомняме, че местни жители алармираха, че няколкото улици, заключени между  между "Марица – Юг", "Източен", "Княгиня Мария Луиза" и "Цар Борис III Обединител", които понастоящем са в ремонт, са оставени в потресаващо състояние. По думите им тоновете пясък, които бяха изсипани, за да се подредят паветата, са останали непочистени. Част от пясъка е оставен на купчини по тротоарите, а друга е покрила пътната и тротоарната настилки, които едва се виждат. 

Прясно ремонтирана улица в Пловдив заприлича на пясъчник! Фирмата: Виновни са паркираните колиОбектът ще бъде издаден до дни, но не във вида, в който местните очакват

"Попитах в този вид ли ще се приемат улиците - непочистени ... Отговорът бе, че не могат да пуснат почистващите коли заради паркираните автомобили отдясно", пише очевидка до медията ни. Тя е разговаряла със служител на "Пътища" АД, който потвърдил, че автомобилите по трасето пречат на почистването. 

Местните се опасяват, че улицата може и да остане в неугледен, но и опасен вид, а насипаният пясък ще създаде главоболия на пешеходци и шофьори. Те споделят и съмненията си, че казусът едва ли е стигнал до градските власти, за да може проблемът да бъде решен. 

От фирмата изпълнител успокояват, че дейностите по ремонта протичат по план, а отпадъците ще бъдат разчистени независимо от паркираните автомобили.