Лентата на новоремонтираната улица "Марагидик" е напът да бъде прерязана. След дългоочаквания ремонт и дни преди обектът да бъде издаден обаче, изобщо не личи той да е завършен. Причината е, че тоновете пясък, които бяха изсипани, за да се подредят паветата, са останали непочистени, сигнализират местни жители. Част от пясъка е оставен на купчини по тротоарите, а друга е покрила пътната и тротоарната настилки, които едва се виждат. 

"Попитах в този вид ли ще се приемат улиците - непочистени ... Отговорът бе, че не могат да пуснат почистващите коли заради паркираните автомобили отдясно", пише очевидка до медията ни. Тя е разговаряла със служител на "Пътища" АД, който потвърдил, че автомобилите по трасето пречат на почистването. 

Местните се опасяват, че улицата може и да остане в неугледен, но и опасен вид, а насипаният пясък ще създаде главоболия на пешеходци и шофьори. Те споделят и съмненията си, че казусът едва ли е стигнал до градските власти, за да може проблемът да бъде решен. 

Припомняме, че обектът бе наченат в средата на миналата година, заедно с цялата улична мрежа, заключена между "Марица – Юг", "Източен", "Княгиня Мария Луиза" и "Цар Борис III Обединител". Дейностите са по проект "Подобряване на градската среда в община Пловдив" по "Региони в растеж", възлизащ на стойност над 22 млн. лева. Ремонтът включва благоустрояване, озеленяване, паркоустройство и рехабилитации на уличната и тротоарната мрежа.

Ремонтът не мина и без инциденти. Преди два месеца 80-годишен пловдивчанин пострада, падайки по неговите думи в необезопасен трап. Инцидентът се случи на 17 януари, а мъжът се е прибрал окървавен в дома си. Той имаше временна загуба на паметта и не можеше да локализира точно в коя дупка в района на улиците "Княз Черказки" и "Марагидик" е паднал.