Антоанета Кръстанова е временно изпълняващият длъжността началник на Регионалното управление на образованието. От днес тя поеме ръководния пост. Това потвърдиха пред u4avplovdiv.com от Министерството на образованието.

Припомняме, че вчера МОН възстанови на длъжността Иванка Киркова, след като Върховният административен съд отмени заповедта й за уволнение от 5 юли 2021 година. Щом подписа заповедта си за назначение обаче, Киркова получи и втора – че от 29 април се прекратяват трудовите й правоотношения. Тя подписа и нея. Но заяви, че отново ще си търси правата в съда и че смята да заведе две дела – срещу мотивите за уволнение и за уронване на престижа.

До връщането на Киркова началник на РУО бе Антоанета Пакова. Тя спечели конкурса, обявен от МОН, след уволнението на Киркова миналата година. Сега най-вероятно предстои да бъде обявен нов конкурс за длъжостта. Въпреки че Киркова бе възстановена само за ден.

Дотогава на шефския стол сяда старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия Антоанета Кръстанова. Припомняме, че тя за пореден път временно ще ръководи РУО. От 23 септември м.г., когато Пакова се включи в работата на служебния кабинет, Кръстанова застана на ръководния пост. След като близо 3 месеца бе началник на кабинета на министъра на икономиката от служебния кабинет Даниела Везиева, Пакова се върна на шефския стол в града под тепетата през декември м.г. Преди да поеме РУО тя бе началник на отдел „Административно-правно, финансово-стопанско и информационно обслужване“.