Ако до понеделник няма оставки, протестът ще стане национален, категоричен е Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията. Припомняме, че днес той се включи в протеста, на който над 300 души изразиха недоволство си срещу обиските със събличане в пловдивска дискотека в нощта срещу Гергьовден. 

Ричард Алибегов и собственикът на нощния клуб Деян Найденов поискаха среща с директора на МВР-Пловдив, но такава  не се състоя, а причината за това е, че Васил Костадинов имал неотложни ангажименти и не може да приеме никой.

Близо 300 протестиращи пред пловдивската полиция, директорът се криеВ протеста се включват служители на заведения от целия град

 "Имало си приемен ден, но ние продължаваме да искаме оставката на директора Васил Костадинов и ако няма отговор, ще поискаме и отстраняването на министър Демерджиев", заяви  Алибегов.

„Мисля, че достатъчно реномирани адвокати излязоха и казаха, че действията на МВР са абсолютно незаконни и искаме да си понесат отговорност за действията си. Видя се, че това е абсолютна пародия”, категоричен бе Алибегов.

Адвокат Екимджиев за акцията в Bushido: Брутална милиционерщинаПо тази логика биха могли да направят подобна акция на пълен стадион. И на пловдивския площад, коментира известният правозащитник

Той добави, че нито клиентите са получили извинение, нито персонала, като протестиращите са там, за да защитят клиентите, бизнеса и работещите. 

„Днес съм тук, за да подкрепя бранша. Това, което се случи е много притеснително. Хората се притесняват, че това може да се размножи. Когато ние сме виновни биваме наказани, но когато полицията сбърка и там трябва да има виновни. Тук не е въпросът да се заведат 400 иска и да осъдим държавата и МВР, защото пак ще плащаме ние данъкопладците. В МВР нищо не се случва случайно”, добави още той.

По думите на Алибегов решението за това как ще бъде извършена проверката е взето много преди акцията да е стартирала.  „Настояваме човекът, който е виновен да бъде осветлен и да си понесе наказанието”, завърши той.

БАЗ: Настояваме за наказания на виновните за многочасовите обиски на „голо" в нощен клуб в ПловдивПоискаха оставка на министъра и гл. секретар на МВР, както и на директора на ОД МВР - Пловдив

Иван Петлешков: България се управлява от двама съветници на президента, които овладяват държавата!Бизнесменът каза, че това протестиращите да издигат плакати на голи тела, е алегория на случващото се в страната

Алексей Петров: Поръчката за тази незаконна акция има пловдивски генезисТук се прави една демонстрация, първо се казва на публиката- „не трябва да посещавате това заведение”, а на хората, които го притежават- „трябва да се съобразявате”