Насилието срещу животни продължава да ескалира и днес сме свидетели на още един варварски акт над живо същество.

Снимки на поредно зверство с куче бе разпространена в социалната мрежа Фейсбук. На тях се вижда милата животинка, която видимо страда от причинената над нея жестокост.

Смразяващите кадри са от пловдивското село Леново, в което жителите са около 1000, а кучета живеят на метър синджир я с къща я без къща, храна през дни или седмици и вода от дъжда...

Животните навярно с всеки изминал ден се превръщат в обездушени предмети за охранение или алармиране, кучета в един момент превръщащи се в ненужна и непотребна вещ, от която на всяка цена трябва да се отърем....

Такова е и поредното зверство с въпросното куче. То си няма има, а хората, които са го открили силно се надяват да успеят да върнат душата му и да го спасят от голямата мъка, която изживява животинката в момента.

Обезобразеното куче е женско и си няма име. Тя е лежала незнайно колко време до пътя, а добри хора, които в този момента са минавали през въпросното място са го видели и незабавно са сигнализирали на  организацията Animal Welfare Bulgaria.

„Първите ни мисли за обездвижено куче край път е естествено, че е блъснато и зарязано, но в този случай не е така” – казват хората от организацията.   

По животното няма охлузни рани, няма вътрешни кръвоизливи, няма счупвания по костната система, няма изменения в кръвните показатели, само наранено дясно око, но животното е обездвижено и вдървено, не мърда. При рентгеновите снимки на главата се вижда съчма, на пръв поглед подкожна, но рана няма ... при по обстоен преглед и в предвид сериозните наранявания по роговицата и окото, се установява, че съчмата е преминала през окото наранявайки го до крайна степен -никаква видимост.

По-лошото обаче е, къде е попаднала тази съчма? Мозъкът е увреден, а  оттам са и последиците на парализа на 4-те крайника и изкривяване на ляво на целия гръбнак.

„Отвратителни човешки деяния, поредното издевателство, поредното престъпление без наказание!

Единственото изследване, което трябва да направим, за да разберем дали оперативно може да се извади сачмата и евентуално да се възстановят функциите е Ядрено Магнитен Резонанс. Изследването е на стойност 500лв и се прави в София. Вариантът кучето да живее по този начин не съществува, защото мъченията нейните и нашите са огромни! За това ние ще направим всичко по силите си да се погрижим най-адекватно за нея.” – пишат още добрите хора, заели се да помогнат на невинното животно.

Те допълват още, че кучето има апетит, маха с опашка, гледа с надежда и иска да живее....

Нека станем част от нейната история и заедно да се опитаме да спасим това животно!

Всеки може да направи това с SMS НА НОМЕР 17 777 с текст на латиница DMS SPASI

Или по следните начини:

Пейпал: animalwelfare@abv.bg

Банкова сметка Raiffeisen bank

IBAN: BG06RZBB91551006931065

ВIC: RZBBBGSF