6 години ще прекара зад решетките 37-годишният Левент Шабан, който преди година опита да изнасили 80-годишна старица край Карлово. Геронтофилът - рецидивист с дебело криминално досие се възползва от възможността, която дава Наказателно- процесуалният кодекс и се призна за виновен, искайки делото да се гледа по съкратената процедура. Според сега действащия закон, присъдата му автоматично се намалява с една трета. Наблюдаващият прокурор Тодор Павлов поиска  наказание от 9 години затвор за изнасилването и съдът уважи искането му. Съдът постанови и присъда 7 години за грабеж, тъй като Шабан е взел с насилие и мобилния телефон на жената. След това присъдите бяха редуцирани и той получи едно общо наказание от 6 години. 

Шабан е от силистренското село Яребица и има две присъди за изнасилване и още няколко за кражби и грабежи. През 2011 година той излиза от затвора в Белене, където излежава последната си присъда. Отново за изнасилване. Освободен е предсрочно за "добро поведение", като местните магистрати очевидно са решили че се е превъзпитал.

Преди няколко години той пристигнал в Карловско и се хванал на работа като пастир, сменяйки през няколко месеца работодателите си. последно работил при животновъд от Иван Вазово. На 27 март след запивка с приятели, той тръгнал към стопанския двор, в който живеел , но по пътя срещна 80 - годишната баба Иванка*, която пасяла 5 кози. Той се приближил към нея, плеснал я по задника и й съобщил в прав текст намеренията си. Изплашената жена вдигнала тояжката, на която се подпирала и го цапардосала по главата. Ударът обаче не успял да го спре и той я повалил на земята. разкъсал дрехите и бельото й и се опитал да я обладае. 

Старицата обаче продължила да се съпротивлява и той не успял да осъществи полов акт с нея. Тя извадила телефона си да потърси помощ, а Шабан го измъкнал от ръцете й и побягнал. Баба Иванка се прибрала в дома си, но от срам не казала на никого. Изгорила срехите и бельото, с които била и си легнала. Вечерта обаче й станало лошо и я откарали в болницата. Там разказала за кошмарното преживяване на лекаря, а той подал сигнал в полицията. няколко часа по-късно ченгетата от Хисар задържали перверзника. 

Левент Шабан е задържан в ареста с постоянна мярка на Окръжен съд, но в продължение на няколко месеца е размотавал магистратите и търсел процедурна възможност да излезе на свобода, обжалвайки повдигнатите обвинения. След като изчерпал всички възможности, той се признал за виновен като "спестил" три години зад решетките. 

Разбира си, вероятността след няколко години Шабан отново да се опита да смекчи сърцата на затворническата управа и съответния съд, е много голяма. да се надяваме, че този път съдът няма да прояви подобна милост.