Сумата, необходима за лечението на Криси, която бе отрита от пловдивчани в дере, е събрана. Само за седмица пловдивчани дариха над 1 000 лева, за да бъде спасена четириногата красавица. Припомняме, че тя бе открита край Пещера, след като е била блъсната от кола. След сигнал в социалните мрежи доброволци от Pet Paw откарали животинчето в пловдивска клиника, където му била направена операция.

"Преминаващи хора чуват плача ѝ. Снимат я. Качват я във фейсбук и дотам. Криси продължава да се бори за живота си в дерето", разказват от организацията в социалната мрежа. Кученцето има луксация на крака. За хирургическата интервенция били необходими 900 лв, а за престоя в стационар, който продължава и към момента, се заплащат допълнителни 20 лв. на ден. Така сумата, необходима за лечението ѝ, надхвърли 1100 лв.

Към момента събраните средства от дарения са дори повече, съобщават пред медията ни от организацията. С тях ще бъдат покрити и разходите за рентгенови снимки, а остатъкът ще бъде изразходван за други нуждаещи се животинчета. 

За Криси продължават да се полагат медицински грижи. До няколко дни шината на крачето ѝ ще бъде премахната и животинчето ще бъде изписано. Вече има и кандидат-осиновители, които са пожелали да я приберат в дома си. 

Каузата за спасяването на Криси нямаше да бъде възможна без помощта на десетките хора с добри сърца, които се отзоваха на призива за помощ. От организацията благодарят на всички тях за проявената съпричастност!