„Недопустимо е това, което се случи вчера в един от магазините от веригата на "Джъмбо" в Пловдив. Има ясно и конкретно решение на Областния кризиесн щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив областта. Видно е от всички сигнали и снимките в социалната мрежа, че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб. Това заяви областният управител Дани Каназирева по повод сигналите за струпване на огромен брой хора на щандовете в хипермаркета.

Установеният брой на посетителите, според заповедта, е 150 души.

„Ще поискам от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът. Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни, да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери, а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това води до риск мерките да не доведат до желания резултат", допълни Каназирева. По думите и днес проверките продължават, а всеки един магазин трябва да спазва заповедта на Здравния министър и решенията на Щаба за броя на посетителите.

Обастният управител обясни, че днес сутринта е провела разговор с управителя на магазин „Джъмбо“ и има уверението, че ще бъдат взети мерки и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани, според решението на Щаба.

Контрол, самосъзнание? В „Джъмбо” забравиха за всякакви меркиХората буквално се тъпчат в един в друг в големия хипермаркет