"Избори 3 в 1" ще се проведат в сградата на Регионалната здравна инспекция на 14 ноември. Там ще бъдат разкрити две избирателни секции към район „Западен“, а заедно с тях ще работи и един имунизационен кабинет. Той ще бъде отворен от 9 сутринта до 16 часа.

„Няма да спираме да ваксинираме хората. Идеята ни е, докато пловдивчани изчакват или след като гласуват, да се ваксинират. Така изборите ще бъдат три в едно“, заяви пред TrafficNews зам.-директорът на РЗИ д-р Аргиров.

Той допълни, че на територията на града и областта има разкрити 29 имунизационни пункта, където желаещи могат да си сложат доза от едва от трите налични ваксини в страната. 

Междувременно интересът към изследване на антитела в РЗИ-Пловдив е силен, заяви д-р Аргиров. Припомняме, че от вчера зелен сертификат ще бъде издаван и на хора, чиито антитела са 10 пъти над референтните стойности на съответния тест за IgG антитела. Той ще важи за 3 месеца и само на територията на страната.

От РЗИ-Пловдив посочиха още, че не е имало проблеми с издаването на документа.

Опашки се извиха пред лабораториите в Пловдив, сертификати в системата обаче нямаДокументът ще може да бъде получен най-рано утре