ДАНС е отнел допуска до класифицирана информация на началника на сектор "Икономическа полиция" Атанас Бочев, научи TrafficNews. Както сайтът съобщи преди седмица, в Иконономическа полиция тече мащабна вътрешна проверка. Обект на проверката е началникът на сектора Атанас Бочев, който обаче междувременно е излязъл в болнични. Така въпросният документ, с който му се отнема достъпа до класифицирана информация, не му е връчен.

Отнемането на допуска до класифицирана информация е фатално за служител от такъв ранг, защото без такъв документ той вече не може да продължи да осъществява ръководни функции и да борави със секретна информация. Според източници на TrafficNews допускът е отнет във връзка с изтекла информация по досъдебно производство , свързано с корупционна схема.

По няколко от големите разработки, осъществени през последните месеци на територията на Областната дирекция на МВР, е постъпила информация за чадър върху разследванията. Сигнали за икономически престъпления са оставяни без последствия, други са били прекратявани по неясни причини. 

На този етап от ръководството на Областната дирекция на МВР - Пловдив отказват коментар по казуса. 

Още по темата четете ТУК:

 

Мащабна вътрешна проверка в Икономическа полиция, началникът излезе в болничниПроверяват имало ли е чадър върху сигнали за крупни икономически нарушения

Очаквайте продължение!