Цистерната, натоварена с гориво,  която днес се обърна край Пловдив, е собственост на фирма "Булмаркет" - компанията, собственост на композицията, която се взриви край Хитрино точно преди година научи TrafficNews.bg. 7 души загинаха, а 29 бяха ранени, след като на 10 декември 2016 г. товарна композиция с газ дерайлира  дерайлира на гара Хитрино, близо до Шумен, а част от цистерните от нея се взривиха. При разследването стана ясно, че влакът се е движел с превишена скорост.

Днес около 10.30 часа в района на 126 км на АМ “Тракия” /пътен възел Бургас – Пловдив/, посока Пловдив се обърна влекач "Мерцедес" с цистерна. 52-годишният шофьор е загинал на място. Причините за тежката катастрофа се изясняват, но по пъвоначални данни камионът се е движел с несъобразена скорост. Шофьорът е задействал спирачката още на самата магистрала, преди да влезе в отбувката. Явно обаче не е успял да убие достатъчно скоростта, защото е излязъл от завоя и късайки мантинелата се е обърнал. 

Два камиона, собственост на "Булмаркет" са се движели един след друг, като първият е слязъл невредим от "детелината".

Основната дейност  на "Булмаркет" е търговията с горива и предимно с пропан-бутан. Управител и собственик на компанията е Станко Станков.