Жената, обвинила холандеца Йохан Стелингверф в изнасилване, проговори за фаталната вечер. Тя реши да разкаже историята си, за да предупреди други потенциални жертви.. В началото на годината Софийски градски съд пусна Йохан под домашен арест. Мъжът е разследван за серия изнасилвания в Европа, известен е с прозвището Валиумния изнасилвач. „Страхувам се, защото чух, че той вече не е в затвора.  Страхувам се, че ще намери друга жертва.  Мисля, че не съм единствената тук, в България", казва 32-годишната столичанка. 

Историята за нападението, която TrafficNews разказа, накара много хора да бъдат съпричастни с нея и да я подкрепят. Имаше и други, които я обвиниха, че сама си е виновна, отивайки на непознато място с непознат мъж. 

"Срещнахме с в "Мементо", той пръв ме заговори. Изглеждаше мил човек. Когато приятелите ми си тръгнаха, аз реших да остана да си допия напитката и  да довърша разговора си с този очарователен мъж" спомня си жената запознанството. „Той ми разказа, че обича да пътува, имал туристическа агенция.  Водихме изключително приятен разговор.  Помислих си „Леле, какъв интересен човек.“ Жената му се доверила, разказала му за скорошната раздяла със съпруга си. Той й разказал как е прекарал празниците сам.  След това Йохан предложил да отидат да хапнат някъде заедно.

„По пътя ми каза, че е гей.  Това ме накара да се чувствам още по-спокойна.  Навън беше студено, затова той предложи да хапнем малко паста в дома му“ , разказва жертвата.

Жената не подозира нищо и отива с Йохан. „Той ми предложи няколко шота.  Пихме, поговорихме си и се посмяхме.  Започнах да се чувствам замаяна и казах, че е време да тръгвам. На Йохан това изобщо не му хареса и когато се приближих до вратата, той ме хвана за гърлото. Притисна ме към стената.  Нямах представа какво се случи, беше много страшно. Чувствах, че ако се боря, той ще ме убие.  Бях много уплашена.  Той ме душеше все по-силно и по-силно.  В един момент загубих съзнание", връща се назад към кошмара жертвата. 

„На няколко пъти се връщах в съзнание, не искам да разказвам всичко, което се случи.  Той ми направи ужасни неща.", казва тя. Според медицинския доклад, Йохан е поставял предмет в жената, тя има разрези на вагината и ануса си.

 „Един от най-страшните моменти беше почти накрая.  Събудих се в банята, всичко беше покрито с кръв, много кръв.  Помислих си Това ли е краят, ще умра ли тук?“ . Жената видяла Йохан да седи на пода.  „Той беше в транс. Гледаше в една точка. Отидох при него и му казах много внимателно, че ще тръгвам. Попитах го дали иска да отвори заключената врата. От мен се течеше кръв и трябваше да отида в болницата. Йохан отвори вратата безмълвен. Изтичах надолу по стълбите и излязох навън.  Не помня много, само че дойде полицията. Показах им апартамента" спомня си жената. 

 Жената е откарана в болницата с линейката. „Казаха, че съм в много тежко състояние. Бях изгубила много кръв”.

Няма данни дали Йохан е дрогирал жената с наркотици. През 2006 година срещу него в полицията в Холандия постъпват жалби от няколко жени, които твърдят , че са били упоени и изнасилени от него. Тогава полицията съобщава, че може да е давал валиум или други наркотици на жертвите си.  Това никога не е доказано пред съда, но той става известен като Валиумния изнасилвач. 

Българката също има подозрение, че е била дрогирана. „Знам какво е да си пиян. Тази нощ не пих много, но не се чувствах добре. "

Тя е много емоционална, разказва историята си, пред холандското издание Hart van Nederland. След публикацията на TrafficNews екип на медията пристигна в България, за да направи репортаж за поредното посегателство. Екипите на двете медии обмениха информация за мъжа, чиито "подвизи" са широко известни в Нидерландия. 

 „Не искам да го виждам повече.  Но ако е необходимо, ще бъда в съда.  Не искам той никога да прави това на друга жена.  Трябва да влезе в затвора “, категорична е столичанката. 

Какво разказаха журналистите от Hart van Nederland, четете в TrafficNews в следващите дни. 

Валиумният изнасилвач в София! Гаври се с жена, арестуват го и ...съдът го пускаЖертвата е в болница с тежки травми и разкъсвания

Адвокатът на Валиумния изнасилвач: Искаше да му помагам с бизнеса... сбърках, че не го проучихСтефан Колев регистрира фирмата на Стелингверф в Пловдив на адреса на кантората си