Кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на лидера на ДОСТ Лютви Местан, обвиняем за причиняването на катастрофа, при която загина дете, предаде bTV. Магистратите отмениха постановлението на прокурор при Окръжна прокуратура – Кърджали, с което е отнето временно свидетелство за управление на МПС на политика.

По-рано днес самият той отправи неочаквана жалба до прокуратурата.

Съдът е приел, че единственият мотив, с който се обосновава постановяването на ограничителната мярка е, че се взема с цел да бъде осуетено извършването на друго престъпление от обвиняемия.

Според магистратите от събраните до момента данни по случая с Лютви Местан не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност.

Освен това липсвала яснота извършването на какво друго престъпление ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на политика.

Определението на съда е окончателно.

Местан с жалба в съда – иска си шофьорската книжка обратноЛидерът на ДОСТ ще обжалва решението на магистратите да го лишат от свидетелството му за управление на МПС