TrafficNews се оказа лош пророк като още на 9 април алармира за ужасните условия в столичната Александровска болница, където има нужда от спешен ремонт. Част от тавана на Клиниката по алергология е рухнал в събота. За късмет инцидентът се е случил в момент, когато не е имало много пациенти. От екипа на болницата увериха, че при инцидента е нямало пострадали.

"Евакуирани са хората и е обезопасен районът. Няма опасност нито за пациентите, нито за лекарите. Здравният зам.- министър Жени Начева беше в болницата, за да оцени какви средства трябват за ремонт. Инженерите също са там, има назначена комисия", заяви пред TrafficNews Павлина Тодорова, говорител на УМБАЛ "Александровска".

Изпълнителният директор на Университетската болница  доц. д-р Костадин Ангелов увери, че до три месеца се предвижда преместването на Клиниката по алергология на територията на друга клиника. Тя е една от трите сгради в най-лошо състояние.

"Ние сме предприели необходимите действия от доста време назад. Направени са укрепителни ремонти на сградата, в размер на около 230 000 лв, от които около 130 000 лв са отпуснати като целеви средства от министерство на здравеопазването за укрепване на сградата", каза още Т доц. д-р Костадин Ангелов.

TrafficNews вече показа стряскащата мизерия, която посреща пациентите в една от най-уважаваните здравни заведения у нас, по точно в клиниките по ендокринология и хематология. 

Там се виждат падаща мазилка, похабени стени, съсипана дограма и твърде стари и неудобни болнични легла създават усещане за кошмар.

"В болницата всички сгради са много стари. Още от 2013-та година, когато нашият екип пое ръководството, сме кандидатствали по всички програми за финансиране", сподели тогава пред екипа ни изпълнителният директор на болницата д-р Костадин Ангелов.

От болницата обещаха пълна промяна. Плановете са до една година да стартира основният ремонт на сградата. От сегашното ръководство твърдят, че са отделили близо 1,2 млн. лева за ремонти, но сега се надяват държавата да помогне. 

Кошмарна мизерия стряска пациентите в Александровска болницаБолничното заведение, което празнува 140 г. от създаването си, се надява на помощ от държавата