86-годишната баба Анастатия от Пловдив, която преди два дни бе изхвърлена от роднините си и остана на улицата, вече има нов постоянен дом. Щастливата развръзка за жената идва, след като вчера отговорни и милосърдни пловдивчани се свързаха с TrafficNews, за да разкажат историята на старицата и да потърсят решение за нейната съдба.

Анастасия била изгонена от роднините си, след скандал за пари, и останала на улицата. Първата вечер спи в болницата, а втората е приютена от пловдивчани. След публикацията ни благодетели от Дом за възрастни хора "Сити" веднага реагираха и предложиха бабата да бъде настанена при тях и да поемат всички необходими грижи за нея. 

"Днес я закарахме от апартамента, в който я бяхме приютили, директно в дома за възрастни. Хората предложиха да се грижат за нея безвъзмездно до края на дните ѝ. Веднага я приеха и разполагат с чудесни условия, както и непрекъснати грижи от лекари, рехабилитатори и служители в центъра. Сега ще я карантинират за 14 дни в самостоятелна стая, за да няма риск за останалите живущи там, а след като мине периодът ще я посещаваме. Надяваме се да се чувства добре и никога повече да не ѝ се случва подобно нещо", разказва за щастливата развръзка основният ангажирал се със съдбата ѝ пловдивчанин Христо Петков. 

Така жената само за ден се сдоби с дом и грижи, благодарение на благодетели и активното гражданско общество в Пловдив.

Добрият пример е заразителен, а ние обичаме истории с красив край. Екипът на TrafficNews благодари на всички, които изразиха готовност да помогнат. Днес сме по-уверени, че заедно можем да превърнем всеки кошмар в едно ново начало и да осигурим справедлив и спокоен живот за повече хора. 

Повече за историята на баба Анастасия, вижте тук: 

Изхвърлиха на улицата 86-годишна баба в ПловдивПловдивчани се опитват да ѝ помогнат, втора вечер ѝ търсят подслон