След като Окръжна прокуратура повдигна обвинение на 60-годишния кипърски бизнесмен Димитракис Пирилис, който уби крадец в новата си край Раковски, Районна прокуратура повдига обвинения и на съучастниците на престъпника. 28-годишният Асен Иванов и наборът му Ангел Гаджев са привлечени като обвиняеми за опит за кражба на два крави от фермата на Пирилис. 

До момента е установено, че около полунощ на 11 май 2019 г., двамата обвиняеми, заедно с Петър Гаджанов, на 30 г., отишли във ферма в землището на с. Болярино,  с намерение да извършат кражба на селскостопански животни – две крави. Те били забелязани от собственика на фермата – Димитракис Пирилис, кипърски гражданин, който ги подгонил с автомобила си „Форд Рейнджър". Тримата се разбягали в различни посоки. След кратко преследване единият от тях – Гаджанов бил застигнат  и блъснат от  автомобила, управляван от Пирилис. Пострадалият мъж е починал от нараняванията си, като по случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Пловдив. Асен Иванов и Асен Гаджев успели да избягат и по-късно били задържани от полицията.

До момента Гаджев е осъждан 9 пъти /осем пъти за кражби и един път за грабеж/, като е излязъл от затвора през септември 2018 г. Той е бил осъден на „лишаване от свобода" за срок от две години и осем месеца за кражби на крави от различни собственици, измежду които и от собственика на фермата Пирилис.

Иванов е осъждан два пъти за престъпления против собствеността - кражби. Убитият Гаджонов е бил осъждан 14 пъти, включително и за кражба на коне от собственика на фермата Пирилис през 2011 г., за което му е било наложено наказание от седем години лишаване от свобода, което е изтърпял.  

„Обвиняемите Гаджев и Иванов са задържани за срок от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за  вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо тях. По досъдебното производство ще бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи", уточни Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив. 

Разследването по случая продължава.

След убийството на ром крадец край Пловдив: Жандармерия пази кравефермата3 екипа жандармеристи са на мястото