Събрани са половината от средствата, необходими за построяването на малък православен параклис в местността "Голямата черква", на 1.5 км от село Стоян Заимово, съобщиха от Църковно настоятелство "Свети Пантелеймон", село Стоян Заимово, общ. Чирпан. Това е място, на което е имало седем черковища и манастири и повече от десет години хората се опитват да възродят черковните традиции.

За строителството на храма са нужни 30 000 лева, като до момента сме събрали 13 850 лева, благодарение на ученици и пенсионери, започнали начинанието с вяра и ентусиазъм. За наша радост, каузата ни стана национална, подкрепиха ни медии, общественици и хора на изкуството. Но въпреки многогодишните ни усилия, не можем да се справим с набирането на нужните средства. Обръщаме се към вас с надежда, че ще ни помогнете и ще подкрепите това Богоугодно дело. Настоятелството откупи земята за строеж, имаме и план. Моля Ви, помогнете ни!, призовават от настоятелството.

Банкова сметка на Храм Св. Пантелеймон:

BG50UNCR70001523085895

Българи от страната и чужбина даряват средства за изграждане на храм край ЧирпанКаузата започват деца, които събират 30 лева и дават "Урок по любов"