Улиците на Столипиново останаха „плашещо” празни. Нетипично за квартала, хората се прибраха по домовете си. Малка част от тях все още се мотаят по улиците, но разделени един от друг.

Припомняме, че в четирите ромски махали полицейското присъствие е засилено. Партули обикалят по улиците и предупреждават с мегафони хората да стоят по домовете си, да не се събират по групички и да спазват кризисните мерки.

Наши читатели на съобщиха, че освен с автомобили и бусове, униформените са обикаляли улиците пеша. Те са били подкрепени от полицейските кучета.

Ромски лидери и медиатори също са впрегнати за съдействие в махалата. Тече информационна кампания за вируса, какво трябва хората да правят и да се предпазват.

Както TrafficNews  съобщи вчера, централните улици бяха опустели, както и тези около пазара и РУМ-а, но пък жителите на Столипиново се бяха концентрирали в сърцето на квартала. Все още можеше да се видят групи на едно място, хора без маски, деца с топки и находчиви търговци със сергии.

Централните улици в Столипиново опустяха, в сърцето на махалата – гъмжи от хораВъпреки засиленото полицейско присъствие, зад „гърба” на патрулите, хората отново „налазват” улиците