Следващата седмица се очаква да започне ремонтът на кръстовището на бул. „6 септември” с „Васил Априлов”, заяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. Той обясни, че срокът за изпълнение е 30 дни, но вероятно ще стане по-бързо.

„Движението по кръстовището няма да бъде спирано, тъй като е възлово място. Ще направим организация на движението , за да има пропускливост”, обясни Райчев. Както TrafficNews писа новата власт се е отказала от намерението за изграждането на кръгово движение там. Според новия Генерален план за организация на движението премахването на светофарите и изграждането на кръгово би облекчило движението на натовареното кръстовище.  Самият Райчев обаче не мисли, че това ще доведе до по-добър ефект.

 „ Ще изкажа лично мнение, че не съм фен на кръгови движения в градски условия, там където се пресичат повече от две улици  и пешеходното движение е интензивно. Ако направим кръгово и  отворим „Младежка”, преминаването на пешеходци  ще е много интензивно и ще забави сериозно автомобилния трафик”, каза Райчев.

Ремонт на бул. „В. Априлов” от кръстовището към моста на УХТ, където постоянно има ВиК аварии, няма да започне тази година, потвърди зам.-кметът. По думите му това е доста скъпо начинание ,а положението на бюджета не е толкова добро. Поради това ремонтът вероятно ще се планира за някоя от следващите години.

До дни ще започне и  реконструкцията на „Цар Борис III Обединител” между двете колела на Панаира. Там ще бъде сменен и водопровод, като се очаква дейностите да приключат до края на юни. 

Отпадна идеята за кръгово на ключово кръстовище в Пловдив, започва ремонтът муПреасфалтират кръстовището на бул. „6 септември” с бул. „Васил Априлов"