До началото на учебната година новата детска градина „Весела“ в село Калековец ще отвори врати. Това обеща кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, който днес заедно с кмета на Калековец Йордан Цаков инспектира строителството на обекта.

Той установи, че работата върви в срок и припомни на представителите на фирмата-изпълнител, че до 15 септември сградата трябва да е готова, за да посрещне малчуганите.

„Контролът на строителните работи го упражнявам аз, кметът на с. Калековец и жителите, на които съм дал картбланш да ми звънят при най-малката забелязана нередност“,  допълни кметът, който в ранните сутрешни часове в първия ден на работната седмица за пореден път направи проверка на изграждането на новата градина.

„Здравето и комфортът на децата в община „Марица“ са на първо място, защото те за нас са най-важни“, коментира Иванов.

Детската градина ще е предназначена за 4 групи, като всяка от тях ще разполага със собствена площадка за игра, изградена по модерни европейски изисквания.

Ръководството на община „Марица“ проектира в момента още две нови детски градини – в селата Радиново и Динк.

Дадоха старта на строежа на нова детска градина в село КалековецНовата забавачка ще бъде за четири групи , всяка със собствена площадка за игра