Арх. Валентин Маринов, известен като бащата на Гребния комплекс и съвременния облик на ст. „Пловдив“,  е назначен в Община Пловдив, научи TrafficNews. Той  e привлечен като експерт в едно от строителните звена, като основната му функция ще бъде да съветва кмета Здравко Димитров.

Арх. Вальо Маринов идва от областна управа, където бе назначен през 2017-а именно от Зико, който тогава бе губернатор. Архитектът е известен най-вече с това, че е главен проектант на Гребен комплекс – Пловдив и Стадион Пловдив в „Софпроект“.

В периода 1991-1995г., арх. Маринов е зам.-кмет и главен архитект на община Пловдив, а между 2008-2009г. е директор на дирекция ”Устройство на територията, образование, култура и опазване на околната среда” в район “Централен”.  От 2010г. работи като архитект на свободна практика.

Сегашният гл. архитект Димитър Ахрянов заяви, че съвсем скоро Община Пловдив ще се сблъска с парадокс, ако не промени политиката си за привличане на кадри.

„Служителите в моите отдели, не само, че не трябва да се страхуват да не бъдат освободени, тъкмо обратното. Аз се страхувам много от тях да не се пенсионират, тъй като няма как да ги заместя. Много скоро Община Пловдив може да плаща много повече пари на външни фирми да вършат определена работа, поради липса на кадри“, обясни арх. Ахрянов.

Очаквайте интервю с гл. архитект в TrafficNews!