Втора траурна агенция в Пловдив се появи в „черните списъци” на НАП в рамките на месец. През изминалата седмица в офиса на дружеството се е извършила проверка, при която е констатирано нарушение.

Припомняме, че само пред две седмици, името на известна траурна агенция, бе вписано в графата за неизрядни данъкоплатци в сайта на приходната агенция. Компанията оперира в Пловдив и София, като притежава два офиса под тепетата. Този, намиращ се на Пещерско шосе е бил посетен от инспектори на НАП и след проверка на управата е било връчено предписание.  На агенцията не е наложена най-тежката мярка – „запечатване”.

НАП удари известна траурна агенция в Пловдив"Черните” списъци на ведомството бяха изпълнени с редица нови дружества, хванати в нарушение

Оказва се, че втора фирма, с такава търговска дейност и отново намираща се на Пещерско шосе, е била атакувана от НАП. Агенцията се намира в близост до Хирургиите, както и тази, ударена преди седмица.

Фирмата не е с наложена санкция “запечатване”, но на управата е връчен акт.

През изминалия отчетен период под ударите на данъчните са попаднали още търговски обекти в Пловдив. Един от тях е автомивка, намираща се на улица „Ландос”. Тя е една от големите в Столипиново, а собственикът притежава и платен паркинг до нея. По време на проверката са констатирани нарушения на наредбите в закона за данък добавена стойност.

В „черните” списъци попадна още и магазин на улица „Богомил”.

Не малко са новите клиенти на НАП, опериращи в курортите. И тази седмица хотели, ресторанти, рецепции и магазини са били проверени, а след това и глобени. Обектите са предимно във Велинград и Пампорово, но не липсват и такива в населените места в близост до градовете. 

Нарушенията са предимно за неиздаване на касов бон, както и за разлики в касовата наличност и тази по фискал.