Поредна порция търговски обекти попълниха "черните" списъци на НАП-Пловдив. Само за седмица графата с фирми, подлежащи на принудителна мярка запечатване, бе обновена с дружества от Пловдив и региона.

Сред новите "клиенти" на данъчните са салон за красота, сладкарница, фреш бар, както и едно от любимите кафенета на пловдивските адвокати.

Кафе-бар "Де Юре", което се намира на Главната, за втори път попада в полезрението на данъчните. След проверка отново са констатирани нарушения и на заведението е съставено предписание. През ноември миналата година кафенето е било хванато с дребно нарушение и не му бе наложена най-тежката санкция "запечатване". 

В опит наш репортер да разговаря с управата на заведението, коментар по случая бе отказан, а разговорът прекратен от страна на служителите. Единствено бе съобщено, че кафе-барът не е запечатан и такава санкция не предстои.

НАП-Пловдив отново в действие! Бутик за бельо, езиков център и заведение на Главната в „черните” списъциСамо за седмица графата с фирми, подлежащи на принудителна мярка запечатване бе обновена

След проверка, инспекторите са открили нередности във фреш бар, намиращ се в един от големите търговски центрове. Оборотният обект не е запечатан към момента, тъй като все още не е връчено постановлението от НАП на фирмата.

В крачка са били спипани и собствениците на  фризьорски салон и маникюр "Марианна стил". Обектът за разкрасителни процедури се намира на гърба на Втора поликлиника. 

В графата на обекти, подлежащи на принудително запечатване в рамките на 30 дни, попадна и сладкарница в сърцето на Пловдив. Обектът, който търгува с торти и всякакви изкушения се намира на Главната и е едно от най-посещаваните места в града.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.