5-годишната Ева Чолакова от Асеновград, която е с диагноза Сарком на Юинг, е напът да победи коварната болест, но родителите й се нуждаят от финансова помощ, за да продължат лечението в немска болница. В емоционален пост в социалните мрежи бащата Евелин Чолаков разказа за състоянието на дъщеричката си и призова всички добри хора отново да подадат ръка на семейството.

Ето какво написа бащата на момиченцето:

„Искаме да ви запознаем с нашата дъщеря Ева Чолакова на 5 години. Преди почти една година в България й беше поставена диагноза Сарком на Юинг и по спешност беше оперирана, проведе се един курс химиотерапия и веднага заминахме цялото семейство за Германия. Тук аз, Евелин Чолаков, с помощта на приятели започнах работа, за да може дъщеря ни да се лекува по Здравна каса, тъй като сумата за лечение иначе е над 330 хил. евро.

След една година борба Ева е напът да бъде напълно здраво дете. След проведени 6 курса химиотерапия, трансплантация на стволови клетки и радиотерапия в момента правим лъчетерапия на мястото, където беше саркома, а именно зад ушенцето. Предстои имунотерапия и ядрено-магнитен резонанс, за да кажат как ще продължим. Нямам възможност да ходя на работа, тъй като всеки ден водя съпругата си и дъщеря ни на всички процедури, които се налага. Детето ни беше винаги с усмивка, въпреки всичко, през което мина, сега усмивката я няма. Тя е изтощена до краен предел и се молим за сила да изтърпим всички заедно каквото и да ни очаква занапред.

Имаме нужда от средства, за да може да заплащаме квартира, преводача, който е с нас при всяко ходене в клиниката и когато се налага да хоспитализират Ева, и всички съпътстващи разходи, докато сме тук. От дарителската сметка няма как да ползваме пари освен за лечение, Helpkarma отказа също заявките ни за тези разходи и се налага да моля всички вас, приятели. Никой не дава прогнози колко време още ще трябва да сме тук. Обръщам се към всички вас, мили хора, подкрепете семейство ми, за да излезем победители в тази битка. Помогнете ни, моля ви, привел смирен глава. Ева е нашата принцеса, тя е животът ни, нашето малко борбено момиче.

За дарение:
BG77CECB97901042777800
Банка ЦКБ
Емилия Христова Чолакова майката на Ева
PayPal.me/helpEva

Ева и Лизи обединиха асеновградчани! Магазини и ресторанти поставиха кутии за събиране на средстваВсеки желаещ може да помогне до края на април

Трансплантират стволови клетки на малката Ева от АсеновградИнтервенцията ще е под пълна упойка и ще продължи 6 часа